Carolina Voetreflex Plus

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Behandelwijze

VoetreflexplusTherapie is niet vervangend, maar dient als waardevolle ondersteuning van de reguligeneeskunde. 

Aan de hand van de afgenomen anamnese en de bevindingen tijdens de voetdiagnose wordt er een behandelplan opgesteld.

Een therapeutische behandeling duurt ongeveer een uur. Tijdens een massage zal ik ook de meridianen ( energiebanen) en de acupuntuurpunten van de knieën en onderbenen en eventueel de onderarm mee masseren.

Iedere massage begint met een heerlijk geurend voeten bad en een glas thee naar keuze.

 

Contra indicaties

Trombose, Klachten waarbij u een operatie heeft te ondergaan, schimmel/ infecties of factuur aan de voet, ernstige hartklachten, koorts, gecompliceerde zwangerschap(meerdere miskramen).

 

Hoeveel Behandelingen.

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft varieert  per klacht en hoelang u deze klacht al heeft.   Sommige klachten zijn na 1 a 2 behandelingen al afgenomen of verdwenen.  We gaan uit van een gemiddelde van 6 a 8 behandelingen. ( 1maal per week

U kunt ook voor een éénmalige therapeutische behandeling of energetische massage een afspraak maken. Hierbij wordt dan geen anamnese of voetdiagnose afgenomen.

 

Hoe werkt dat nu?

Op onze voeten, onderbenen , armen en zelfs onze oren bevinden zich punten ( reflexzone)die corresponderen met een bepaald orgaan of orgaansysteem in ons lichaam.                                        

Door deze reflexzone te masseren/ activeren worden bloedsomloop, lymfestroom en zenuwenbanen rond het betreffende orgaan gestimuleerd en afvalstoffen afgevoerd .De combinatie van Westers en Chinese massage technieken is zeer effectief en versnelt de resultaten.


Balans

Bij de Chinese technieken  wordt uitgegaan van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Er wordt gebruik gemaakt van acupuntuurpunten op de voeten en onderbenen, armen (acupressuur). Bij het vinden van de oorzaak van de klachten wordt er uit gegaan van de 5 elementen en daarbij ook van de Chinese orgaanfuncties.


Elk orgaan behoort tot 1 van de 5 elementen. Naast de lichamelijke functie is elk orgaan ook gekoppeld aan een bepaalde emotie. 

Een blokkade in een meridiaan kan dus zowel lichamelijke als emotionele oorzaak hebben of beiden.  De organen en hun functies beïnvloeden elkaar en zo kan het zijn dat bepaalde klachten instant gehouden worden of steeds terug keren.  Worden de blokkades opgeheven dan komen  lichaam en geest weer in balans.